Изказването на руския депутат Пьотр Толстой, който е заместник-председател на руската

...
Изказването на руския депутат Пьотр Толстой, който е заместник-председател на руската
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Наглото изказване на Толстой цели да всее страх сред населението на България и Румъния, не се плашете

Изказването на съветския народен представител Пьотр Толстой, който е заместник-председател на съветската Дума по адрес на България и Румъния, е безусловно недопустимо и изрично безочливо. Ние не го одобряваме като директна военна опасност, само че го оценяваме невъзмутимо и  би трябвало да го имаме поради. По принцип по отношение на националната сигурност всевъзможни такива изявления, колкото и да са странни и  нелогични, би трябвало да се имат поради. 

Това разяснява пред Нова тв ген. Атанас Запрянов, зам.-министър на защитата. 

Но това изявление е и признак за мисленето в близкото обграждане на Путин и по какъв начин тези хора напълно безгрижно считат военния инструмент като средство за неоимперски упоритости и по този начин безгрижно приказват за война със страни, които са членки на НАТО, разяснява той.

И уточни, че думите, че НАТО ще отговори изрично на всякаква експанзия против територията си, не са по никакъв начин празни думи.

Вече имаме районни проекти, уточни той.

В България има многонационална група от Италия, която организира обучение и сподели подготвеност да бъде нарастната до бригада. Това значи, че във всички източноевропейски страни тя за дни може да се усили и в случай че Русия не съблюдава механизмите за въздържане, тя може да стане и групоривка за защита. Когато приказваме за тези проекти, преди бяха доста общи, а в този момент са съответни. Т.е. известно е по кое време кой от кое място би трябвало да дойде на територията на България при положение на нахлуване, разяснява той.

При нахлуване отговора на НАТО ще е освен на територията, където е нападението, а по цялата територия на агресора, уточни той.

Огромно е превъзходството на НАТО по отношение на Русия освен като жива мощ, само че и в чисто софтуерен проект. Така че считам, че тези пропагандни изявления на политици като Толстой целят на първо място да внушат боязън, да разколебаят популацията в България и Румъния, да саботират помощта, която оказваме на Украйна. Мисля, че това е главната цел и като прибавим зърнената договорка, която основава съществено напрежение, повече е пропагандния резултат, в сравнение с военната опасност, разяснява той.

Апелирам към хората да са спокойни, да си карат обикновено отпуските, съветските жители, които са на нашата територия също да са спокойни. Лов на вещици няма да има. Тази провокация няма да успее, няма военна опасност и приканвам хората да не връзват на думите на Толстой и такива като него, които единствено плашат хората. Не се плашете, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР